»  Persoonlijk trainingsschema
 »  Effectieve buikspiertraining
 »  Waarom geen resultaat?!
 »  Versterken van de onderrug
 »  Buik, billen & benen training
 »  Gericht trainen om af te vallen
 »  Effectieve cardio training

 »  Voeding & voedingsschema

(kracht)TRAINING VOOR VROUWEN;


 

 

▪ Stop met de lange saaie cardio sessies!

 

▪ Veel herhalingen met weinig gewicht werkt niet!

 

▪ Train zwaar en op een hoge intensiteit! 

 

▪ Hoge intensiteit door supersets voor een hoge vetverbranding.

 

▪ Door krachttraining verhoog je de stofwisseling en verbrandt je meer vet, ook in rust. 

 

▪ Fitnesstrends zoals Zumba, Bodybalance en Pilates zorgen niet voor een hoge vetverbranding en meer kracht!

 

▪ Trilplaten, zoals de Powerplate, laten vet niet verdwijnen en zorgen absoluut niet voor resultaat!

 

▪ Stop met het doen van oefeningen als de abductor en adductor, deze zorgen niet voor de gewenste resultaten.

 

 

 Vrouwen hebben enorm veel potentie om heel erg sterk te worden!

 

 En nee, daarbij ontstaat geen mannelijke spierontwikkeling!

 

 Vrouwen doen steeds meer aan sport en zijn tegenwoordig veel atletischer dan vroeger!

 

 Vrouwen doen steeds meer aan krachttraining maar er zijn nog steeds heel veel vrouwen die twijfelen aan de voordelen van krachttraining!

 

 Veel vrouwen zijn ook nog steeds "bang" om zware gewichten te tillen en om sterker te worden!

 

 Vrouwen doen helaas nog steeds veel te veel aan cardio en aerobic! It's really a waste of time ...

 

 De lange cardio sessies maken het lichaam zwak en een (te) zwak lichaam zorgt alleen maar voor ellende!

 

 Stop met cardio en stop met aerobic als afvallen jouw belangrijkste doelstelling is!

 

Krachttraining voor vrouwen; 100% resultaat!

 

 

Als vrouw denk je misschien niet meteen aan krachttraining, maar ...

 

Als vrouw denk je misschien niet meteen aan krachttraining, zeker niet om af te vallen, maar toch is dit één van de beste manieren om de kilo's kwijt te raken! Door krachttraining worden spiercellen doelbewust afgebroken zodat het lichaam deze zal moeten herstellen.

 

Het lichaam gebruikt hiervoor opgeslagen lichaamsvet en zorgt op deze manier voor een goed herstel.

 

In de (rust)periode na de krachttraining wordt er nog steeds vet afgebroken, kortom de stofwisseling in rust word hoger door middel van krachttraining. Het lichaam zal elke dag veel meer kilocaloriën verbruiken, zelfs als je niet traint!

 

Een ander groot misverstand is dat je veel (mannelijke) spiermassa zal opbouwen maar dit is totaal niet waar!

 

[meer info ...]

 

Afvallen door krachttraining??

 

Door krachttraining worden spiercellen afgebroken en om die spiercellen weer aan te maken gebruikt het lichaam opgeslagen lichaamsvet. In de (rust)periode na de krachttraining worden er nog steeds vetcellen afgebroken, kortom de stofwisseling in rust word hoger door middel van krachttraining.

 

Een ander misverstand is dat u breed wordt van krachttraining, dat er veel spiermassa zal worden opgebouwd; niets is minder waar! Vrouwen hebben een veel lagere testosteron productie dan mannen en zullen dus niet snel spiermassa ontwikkelen, de spiergroei gaat veel minder snel!Wel worden de spieren na verloop van tijd meer gedefinieerd en krijgt u een strak uiterlijk. De lijn van het lichaam wordt mooier omdat stevige spieren het typisch vrouwelijk figuur beter doen uitkomen.

 

[meer info ...]

 

Er zijn helaas een aantal grote misverstanden over krachttraining voor vrouwen

 

 

Maar gelukkig doen steeds meer vrouwen aan krachttraining want als er één sport is waar vrouwen enorm veel baat bij hebben, dan is het krachttraining. Deze training draagt in belangrijke mate bij tot behoud van een gezond lichaam. Bovendien is een (ondersteunend) fitness-programma de ideale manier om de twee meest voorkomende trainingsdoelen, afvallen en figuurverbetering, binnen afzienbare tijd daad-werkelijk te realiseren. Plaatselijke vetverbranding door met lichte weerstand oefeningen eindeloos te herhalen is onmogelijk!

 

Stop direct met het doen van oefeningen op de abductor-, adductor- en bilspiermachine's! Hier word door de meeste vrouwen eindeloos op getraind; veel herhalingen met een licht gewicht. Dit zijn oefeningen voor absolute beginners en je boekt er helemaal geen resultaten mee!

 

Ben je al enige tijd bezig in de fitnessruimte en zijn de resultaten minimaal, dan heeft je lichaam niet de juiste trainingsprikkel en vormt de training geen uitdaging voor je lichaam! Je lichaam reageert namelijk pas op een training als je met gewichten traint waarmee, zonder in te leveren op de techniek, net niet het benodigde aantal herhalingen kan halen, als je na een aantal trainingen alle benodigde herhalingen van

je set vol kunt maken, verhoog dan het gewicht en ga tot het uiterste.

 

Supersets zorgen voor een hoge intensiteit van de training en voor een hoge vetverbranding. Een goede trainingsmethode voor vrouwen zijn supersets. Een superset is een combinatie van twee oefeningen die je zonder pauze uitvoert. Deze oefeningen moeten wel zo samengesteld zijn dat ze bij elkaar passen, je kunt niet zomaar even twee oefeningen uitkiezen en die achter elkaar gaan uitvoeren. Je neemt in deze setjes ook geen pauze, omdat de oefeningen in een bepaalde volgorde worden gedaan is er geen pauze nodig; zo krijg je een training met een hoge intensiteit, waarbij je veel energie (kcal) verbruikt! 

 

[meer info ...]

 

Cardio, waar zijn we toch mee bezig?

 

 

 

Als je een sportcentrum binnen stapt, moet je eens goed kijken naar de cardio-activiteiten. Vaak is dit de perfecte graadmeter voor de kwaliteit van de begeleiding. Helaas is maar al te vaak het geval dat er nauwelijks nuttig en doelgericht wordt begeleid. Het aanwezig zijn

van fraaie cardio-machines en deze beschikbaar stellen aan de leden, is namelijk heel wat anders dan de leden hier daadwerkelijk gericht in begeleiden. En dan bedoel ik niet het helpen met de instellingen en het uitleggen van de start knop ...

 

Veel vrouwen die op een cardio machine staan of zitten zijn simpelweg niet aan het trainen. De activiteit kan beter omschreven worden als bezigheidstherapie maar toch is iedereen ooit gestart om een bepaalde doelstelling te behalen; ik denk niet dat er iemand lid word van een sportcentrum met als doelstelling: Het verspillen van overbodige tijd, toch doet zeker 75-80 procent van alle leden niet anders?!

 
 
PERSOONLIJK TRAININGSSCHEMA AANVRAGEN BIJ PT NIJMEGEN;

Het trainingsschema zal worden opgesteld naar uw eigen persoonlijke doelstellingen en daarnaast wordt in het schema ook rekening gehouden met het aantal dagen dat u wilt trainen per week en uw belastbaarheid, blessures en/of klachten.

Het trainingsschema krijgt u toegestuurd, zowel per post als per mail, zodat u het in uw eigen sportcentrum kunt uitvoeren.

 

▪ Doelgericht en persoonlijk trainingsschema met effectieve oefeningen waardoor een intensieve training zal ontstaan.

▪ U ontvangt geen standaard trainingsschema, maar een persoonlijk opgesteld trainingsschema aan de hand van uw doelstellingen.

▪ Het trainingsschema  bestaat uit effectieve oefeningen en een doelgerichte trainingsmethode.

▪ Het schema bevat bij elke oefening een goede uitleg en is visueel ook duidelijk door het gebruik van foto's.

▪ Nadat u het schema heeft ontvangen is het uiteraard altijd mogelijk om het trainingsschema nog aan te passen. 

▪ Persoonlijk contact is altijd mogelijk via telefoon of e-mail maar ook uiteraard op locatie in Nijmegen.

▪ Mijn begeleiding stopt NIET zodra ik het schema heb verstuurd; u kunt altijd geheel kosteloos bij mij terecht tijdens uw trainingen.

▪ Voor blijvende resultaten is het wel heel belangrijk om het schema na 6-8 weken aan te passen en/of te vernieuwen.

 

Periodiseren; elke 6-8 weken voor blijvende resultaten!

Voor blijvende resultaten is het heel belangrijk om elke 6-8 weken een nieuw en/of aangepast trainingsschema te volgen; wanneer je dit niet doet en je gaat gewoon verder met de trainingen dan zal je lichaam zich aanpassen aan het schema. Het huidige trainingsschema met de daarbij behorende belasting en oefeningen zijn géén uitdaging meer voor het lichaam en daardoor zal dit schema niet verder zorgen voor nog meer resultaat! Dit proces heet periodiseren en een goede periodisering zal zorgen voor de gewenste blijvende resultaten; dit is de sleutel tot succes. Daarnaast is het ook belangrijk om elke keer technisch moeilijkere oefeningen te nemen zodat de spieren steeds sterker worden en nog beter leren om samen te werken waardoor de spiercoördinatie zal verbeteren. Het nieuwe schema moet het vorige schema op een logische manier opvolgen zodat er continu een vooruitgang geboekt kan worden. Het lichaam krijgt zo elke keer weer een nieuwe uitdaging!

 

Het schema is zeer duidelijk, het word gemaakt met visueel duidelijke foto's en/of plaatjes en bij elke oefening zit een duidelijke uitleg.

Nadat u het schema heeft ontvangen kunt u uiteraard altijd nog bij PT Nijmegen terecht voor ondersteuning van het schema, dit kan persoonlijk maar natuurlijk ook per per e-mail of telefoon. Het is ook mogelijk om achteraf nog aanpassingen te doen aan het schema.

 

 

Persoonlijk trainingsschema

€ 29,95

 

incl. b.t.w. & verzendkosten

 

 

Bestelwijze van het persoonlijke trainingsschema;

Klik op bovenstaande bestel button of stuur een e-mail naar info@pt-nijmegen.nl waarin u aangeeft dit trainingsschema te willen bestellen.

Ik zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen voor het opstellen van het persoonlijke trainingsschema; binnen 2-3 dagen word het trainingsschema verstuurd.

 

Het trainingsschema word opgestuurd per post en u ontvangt het schema per e-mail in .pdf formaat.

Mocht u eerst vragen hebben of wilt u eerst advies dan kunt u hiervoor ook terecht bij PT Nijmegen; 024-3661489 of info@pt-nijmegen.nl

 

Klik hier om vanuit België een trainingsschema aan te vragen; 

   

 

© PT NIJMEGEN - INFO@PT-NIJMEGEN.NL