wAAROM ELKE 6-8 weken een nieuw trainingsschema  ▪  high intensity interval training  ▪  TRAINEN VOOR EEN HOGE VETVERBRANDING

WAT IS DE BESTE OEFENING  ▪  trainen in bewegingsvlakken  ▪  voeding, schema's en energiebehoefte berekening  ▪  THE GYMBOSS

 

 

 
 
 

EEN HERNIA VOORKOMEN DOOR CORE STRENGTH & STABILITY TRAINING;

Een hernia ontstaat niet in een keer .. er is zeker tijd genoeg voor preventie.


 

Vaak wordt gedacht dat hernia's zo maar uit de lucht komen vallen, zonder voorgeschiedenis.

Niets is minder waar, er zijn bijna altijd voortekenen.

In 1983 schreef Weber al dat er bij 90% van de hernia's een voorgeschiedenis van rugklachten was. Dat deze voorgeschiedenis van rugklachten gemiddeld 10 jaar duurde, tijd genoeg voor preventie dus.

Hij schreef dat iedere rugklachtenperiode als een mogelijke voorloper van ischias en hernia moet worden gezien.

 


Een hernia of breuk is de uitstulping van een orgaan of weefsel uit de lichaamsholte waar het normaliter in ligt. Er bestaan verschillende hernia's. De meest voorkomende ontwikkelen zich in de onderbuik, als een zwakte van de buikwand evolueert tot een lokaal gat, of "defect" waar de uitstulping optreedt. Zie liesbreuk en navelbreuk.

De bekendste is echter de hernia in de tussenwervelschijf, waarbij deze een uitstulping vertoont die de zenuwen afknelt, waarbij uitval in de benen of de armen optreedt. Een synoniem voor hernia is breuk, maar dat woord suggereert een scheur of beschadiging, die er (behalve bij de hernia nuclei pulposi) meestal niet echt is; het gaat vaak om het uitpuilen van buikinhoud door opgerekte structuren.

 

 

Bookmark and Share

 

   

 

PT NIJMEGEN - INFO@PT-NIJMEGEN.NL