wAAROM ELKE 6-8 weken een nieuw trainingsschema  ▪  high intensity interval training  ▪  TRAINEN VOOR EEN HOGE VETVERBRANDING

WAT IS DE BESTE OEFENING  ▪  trainen in bewegingsvlakken  ▪  voeding, schema's en energiebehoefte berekening  ▪  THE CHALLENGE

 

 

 

 
 
 
 
  Stop met sit up's! 
  Schuine buikspieren
  Beste buikspier oefening
  Effectieve buikspiertraining!
  Ab-wheel; zeer effectief 
  Swiss ball training
  Onzin over buikspiertraining
  Core strength training
  Ontwikkel sterke rugspieren
  Voeding & voedingsschema

STOP MET DE BUIKSPIER-KWARTIERTJES, BUIKSPIERMACHINES EN BANKJES!


 

 

· Stop met het doen van oefeningen als de sit up en de crunch!

· Dit soort machines en/of oefeningen zijn een directe aanslag op de tussenwervelschijven!

· Er bestaan zeer veel goede oefeningen om de buikspieren te trainen maar het gaat om de manier van trainen!

· Elke oefening is net als een trainingsschema na 6-8 weken niet meer effectief voor je lichaam;

 

Om te beginnen moet je direct stoppen met het doen van al die honderden nutteloze crunches en sit up's die niet zorgen voor resultaat!

Daarna moet je je training anders gaan indelen en je moet stoppen met het denken dat je je buikspieren apart moet trainen op het einde van je training! Om hier een voorbeeld van te geven, de squat en de deadlift zijn oefeningen waarbij je veel spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt waaronder de buikspieren. De squat en de deadlift behoren tot de basis oefeningen die je als sporter moet kunnen beheersen met een 100% goede techniek! Bij deze twee oefeningen hebben de buikspieren een stabiliserende functie, precies waar de buikspieren voor bedoeld zijn. De buikspieren moeten zeer veel inspanning leveren zonder dat ze direct getraind worden en daarom zijn deze twee oefeningen toch een van de beste buikspieroefeningen die er zijn! Voor het ontwikkelen en sterker maken van de buikspieren heb je dus een goed opgesteld persoonlijk trainingsprogramma nodig en je moet geen gebruik maken van allerlei apparaten en machines. Om de buikspieren goed te trainen moet je gebruik maken van losse gewichten en materialen zoals dumbbells, halters, kettlebells, medicin ballen, swiss ballen en de ab-wheel. Daarnaast moet je core strength & stability training gaan doen!

 

 

BUIKSPIERMACHINE;

Zoals je hier kunt lezen zijn de bekende buikspieroefeningen als de crunches en sit up's erg slecht voor je wervelkolom. Deze oefeningen zorgen alleen voor een te grote buiging van de wervelkolom waardoor nek- en rugpijn zal ontstaan. De druk die zal ontstaan op je wervelkolom is veel groter dan waar je lichaam voor gemaakt is, zeker wanneer er honderden herhalingen gemaakt worden.

Over bovenstaande informatie is geen discussie meer mogelijk omdat het wetenschappelijk is aangetoond maar desondanks worden deze oefeningen in ruim 90% van de sportscholen toch nog steeds gedaan ....... ?!

Maar wat is zelfs nog slechter dan deze oefeningen??

Dezelfde soort beweging maken maar dan in een machine met extra gewichten!

Deze machine zorgt ervoor dat je lichaam alleen maar kan bewegen in een vaste en onnatuurlijke houding terwijl je met een bolle rug zit!

Chronische rugklachten is een veelvoorkomende klacht bij ruim 90% van de mensen en een groot gedeelte van deze rugklachten wordt juist veroorzaakt door het doen van crunches en sit up's in combinatie met veelal een bolle rug tijdens de oefeningen.

 

 

BUIKSPIERKWARTIERTJE; HET ENIGE WAT JE VOELT IS DE VERZURING .....

Op bovenstaande foto zie je een situatie die bijna bij alle sportscholen voorkomt;

Ondanks de 'professionele' begeleiding is iedereen bezig met zeer slechte oefeningen, alle sporters liggen op de grond terwijl ze oefeningen uitvoeren waarbij een bole rug ontstaat en zoals gezegd allemaal onder begeleiding van een instructeur ....

Wanneer we de buikspieren gaan trainen doen we dat vaak volgens het principe van "meer is beter!"

Dat heeft ook mede te maken met het feit dat zelfs veel fitnessinstructeurs ons vertellen dat we het beste veel herhalingen kunnen maken.

Het komt veel voor dat er buikspiertrainingen van 15 tot soms wel 30 minuten word gegeven, bijv het welbekende buikspierkwartiertje?!

Dit kwartiertje wordt volgepropt met zinloze en slechte oefeningen als sit up's waar honderden herhalingen gemaakt worden .....

Een trainer met verstand van zaken zal nooit sporters een kwartier lang oefeningen laten doen die zeer slecht voor je wervelkolom zijn!

Als je 15 minuten lang sit up's, crunches e.d. doet dan is het enige dat je daarbij gaat voelen, naast de vermoeidheid, een branderig gevoel in de buikspieren en dat is slechts de verzuring van de buikspieren; maar dat is zeker niet hetzelfde als de buikspieren trainen en sterker maken!

Als je op deze manier de buikspieren traint dan zul je zeker niet het gewenste resultaat bereiken en de kans op een blessure in de rug is vele malen groter geworden.

 

 

ONZIN; SLIM BELLY

Slim belly; klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook!

De slim belly is weer de zoveelste nieuwe trend en ook dit keer is het weer een totaal nutteloze trend, deze opmerking is geen mening maar een vaststaand feit. Hoogleraar inspanningsfysiologie, Peter Hollander, zegt ook dat de Slim Belly onzin is, de spieren hebben namelijk vet nodig hebben om een inspanning te kunnen leveren. Dit vet halen ze uit de voorraad die in de spieren zelf ligt en dus niet uit de voorraad die in je buik opgeslagen is. Hij zegt dat het vet niet lokaal kan worden verbrand en het apparaat dus nutteloos het vet stimuleert.
Voorwaarde van SLIM Belly is dat je minimaal 3x per week gaat trainen, voor minstens 4 weken. Dan ga je inderdaad vetbranden, sowieso.

Dit gebeurt als je de Slim Belly omdoet tijdens het trainen, maar ook als je tijdens het trainen een motorhelm opzet, een trosje bananen in je binnenzak doet of een pipo-de-clown-pak tijdens de training draagt. Met andere woorden, het resultaat komt door de training, en niet door de Slim belly.

 

 

NOG MEER ONZIN; BEATBELLY

Net als elke nieuwe trend belooft ook de Beatbelly weer de mooiste resultaten!

Maar wat maakt het uit of je de sit up op de grond doet of op de beatbelly en bovendien moet je stoppen met het doen van sit up's dus .... Oh ja de Beatbelly is gemaakt van hout en kost slechts 189 euro per stuk!!

 

 

Ab-Tronic deugt niet!

Het is wetenschappelijk bewezen en aangetoond dat dit soort apparaten niet werken!!

Door een spierstimulator krijg je absoluut geen mooi figuur zoals je op tv ziet, aan de ene kant weet 'men' dit maar toch vliegen deze apparaten als warme broodjes over de toonbank .... Met elektrische stroom kun je spieren inderdaad laten samentrekken, maar deze kleine spiercontracties zijn echter niet voldoende om te kunnen spreken van een training om zodoende resultaat te boeken. Bij verkeerd gebruik kun je er zelfs je huid mee verbranden  in plaats van vet!
De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft klachten ingediend tegen de makers van de AB Energizer, Ab Tronic en Fast Abs.
De apparaten, die door middel van elektrische pulsjes de buikspieren laten samentrekken, doen niet wat de makers in reclamespotjes beloven.

'These electronic ab gadgets don't do a thing to turn a bulging beer belly into a sleek six-pack muscle stomach', aldus Timothy Muris, de voorzitter van de commissie.
Bron: CNN.com

 

Bookmark and Share

   

 

PT NIJMEGEN - INFO@PT-NIJMEGEN.NL